СВЕТОВЕН ДЕН НА ФИЛОСОФИЯТА 2018

СВЕТОВЕН ДЕН НА ФИЛОСОФИЯТА 2018

СВЕТОВЕН ДЕН НА ФИЛОСОФИЯТА 2018

20 11, 2018
Категория - Култура

През ноември Новият Акропол в България отбеляза Световния ден на философията, честван под егидата на ЮНЕСКО, организирайки традиционното „ОТВОРЕНО ФИЛОСОФСКО ЧЕТЕНЕ“.

Над тридесет участници се насладиха на стоическата мъдрост, почерпена от книгите на Сенека, Епиктет и Марк Аврелий, като някои от тях се възползваха от възможността да се включат активно и в самото четене. Всички заедно разсъждаваха и споделяха много философски идеи и вдъхновения: за психическата устойчивост на философа, за изграждането на духовна непоклатимост, за самообладанието, както и за умението да живеем в обществото, запазвайки автентичността си на индивиди. Участниците не пропуснаха да завъртят и Колелото на добродетелите, чрез което Фортуна им дари вдъхновение как конкретно да работят над себе си.

Програмата включваше и кратка видеопрожекция за философската дейност на „Новият Акропол” през последните 12 месеца във всички 60 страни по света в областта на образованието, културата и доброволчеството. Вечерта приключи с тържествен тост по случай Световния ден на философията.

——————————————————————————————————————————————————————————-

Международна организация Новият Акропол подкрепя практическата философия като начин на живот, който се опира не само на активното мислене, което търси еклектично познанието във всички области на живота, и който води към активно участие в обществения живот и поемане на инициативност за решаване на индивидуалните и обществените проблеми.

  • Сподели:

Предстоящи събития