Международен президент Карлос Аделантадо

Международен президент Карлос Аделантадо

Международен президент Карлос Аделантадо

Карлос Аделантадо Пучал е роден в Кастейон, Испания, на 01.01.1964 г. 

Той учи философия в университета и това му влечение към нея го води и до Школата по практическа философия на Новия Акропол, което съществува в неговия град. Той се включва в Новия Акропол, когато е само на 19 години, и ентусиазирано взема участие в лекциите и мероприятията на организацията. По-късно поема управлението на този клон и го ръководи в продължение на 23 години, провеждайки множество културни и социални доброволчески проекти в Културен център „Касталия“. Също така поема и координирането на Новия Акропол в Леванте. В същото време се посвещава и на ученето и преподаването на философия, получавайки степен „Специалист на философията на Изтока и Запада“, присъдена му от МОНА, Брюксел.

Той води различни дисциплини от програмата на курсовете по философия на Новия Акропол в продължение на повече от 30 години. Освен това участва и в множесво конгреси и конференции, изтъквайки начина, по който философията да бъде приложена на практика, и важността тя адекватно да отговаря на проблемите на днешния свят.

През 2013 година се мести в Мадрид, за да поеме управлението на национално ниво на Новия Акропол – Испания, като провежда различни популяризиращи дейности, свързани с богатото артистично и историческо богатство на Мадрид, както и други културни проекти.

През 2017 година е назначен като заместник международен президент на МОНА, а през 2020 – като международен президент, която позиция заема и към момента.

  • Сподели: